D1 Portaal
Laatste nieuws

Mon 04 Jun
ONR D1 winaar toernooi Zuidlaren

Op zaterdag 2 juni speelden de mannen van D1 op het toernooi van ZFC Zuidlaren de volgende weds...

Jasper Annema, Bram Gootjes, Camiel Gerlach,
Peter Aardema, Jordy Assen en Andrew van de Looi.
Wissels: Romain Hut en Peter Langebeeke.

We begonnen om 9.30 aan de wedstrijd. De tegenstander was ZNC D1
We moesten winnen om de kans op de 2de plek vast te houden, we mochten dus geen punten verliezen.
We misten helaas de linksbuiten Lykele Dam, en de aanvaller Twan Blauwiekel.

1ste helft

We begonnen zeer matig en de tegenstander begon ook niet al te best. ZNC kregen een grote kans na een uitval over de rechter flank, door een goede redding van Peter bleef het 0-0.
De 1ste 10 minuten heeft ONR bijna geen bal gehad. Toen had ONR een mooie aanval waarbij we een vrije trap van ongeveer 25 meter van de goal af kregen. Het leek er op dat Camiel ging schieten,
maar hij gaf hem op Bram die Jordy wist te bereiken en die maakte de 0-1. In de 25ste min kwam er een lange bal vanaf links op de rechter spits van ZNC, die 1 op 1 met Peter kwam. Het leek erop
dat het 1-1 werd, maar door Peter bleef het 0-1 door de bal via zijn voet over de achterlijn te tikken. De corner die toen genomen werd was heel gevaarlijk voor de goal van ONR. Hij kwam op de
5 meter lijn en de aanvaller van ZNC kopte hem naast. Na 30 minuten floot de scheidsrechter af..

Rust

Coach Hans Maathuis had een toespraak in de kleedkamer over dat we feller druk moesten zetten en harder de duels in moesten gaan. Zoals we in de 1ste helft niet hadden gedaan.
We begonnen weer aan dezelfde opstelling als voor rust.

2de helft

We begonnen veel feller en we wonnen ook steeds meer duels. We probeerden steeds via Camiel die dan weer naar Andrew paste te scoren. Andrew probeerde steeds de linksback voorbij te spelen.
Een aantal keren lukte dat ook. Andrew maakte weer een actie en legde terug op Camiel die schoot, de keeper pakte de bal uit de lucht maar liet hem los. Onze spits Jordy stond op scherp en pakte snel de bal en maakte zo de 0-2. We werden steeds minder fel. Rolf probeerde ons wat aan te sturen zodat we weer fel gingen spelen. Toen kwam Bram door een paste op Jordy, die volgens de grensrechter buitenspel stond maar dat kon helemaal niet, anders had het 0-3 kunnen worden. Toen kwam er weer een aanval van ZNC die via de rechterkant ging. De pass bereikte een spits die 1 op 1 met Peter kwam. Peter liep buiten de 16 meter, en mocht dus niet met zijn handen. Maar Peter blokte de bal, en Rolf schopte de bal weg. Toen waren en 60 minuten om, en dus vloot de scheidsrechter af.
ONR wint met 0-2 en heeft dus nog steeds kans om 2de te worden.

Peter Rusch, de reddende engel (mocht van Dick)